Bild på tre stycken illustrationer av en pepparrot som gör bentag i simning.

Kommunens simskola

Nu kan du anmäla dig till simskola på Pepparrotsbadet.

Nybörjargruppen

Under 8 lektioner kommer ditt barn att få lära sig vattenvana genom lek. Vi kommer bland annat att plaska, hoppa från kant, glida, bubbla och ta saker från botten med mera.

Målet med denna simskola är att vi ska försöka ta det första simmärket i simmärkesserien vilket är Baddaren blå  och eller grön. Skillnaden mellan dem är att den blå är något svårare, då ska man kunna glida med ansiktet under vattnet samt doppa huvudet.

För att kunna delta på kursen måste barnet ha fyllt 4 år.

Om det skulle vara så att bassängen behöver vara stängd av någon annan anledning kommer slutdatumet för simskolan att förskjutas (ni får då info av oss). Ingen ersättning fås ifall ert barn uteblir från en lektion.

Simskola steg 2

Under 8 lektioner kommer ditt barn att få lära sig grunderna i simning genom lek och träning. Vi kommer träna med fokus på både bröstsim och ryggsim.

Målet med denna simskola är att vi ska främst ska ge barnen erfarenhet till bröstbentag och armtag. Hinner vi ska vi försöka ta simmärken som till exempel Bläckfisken, Silverfisken med mera. För att ta Bläckfisken krävs det att man kan simma 5 meter på grunt vatten. Förkunskapen ditt barn bör ha är vattenvana (Baddaren-blå).

Simskola steg 3

Under 8 lektioner kommer ditt barn att få fortsätta sitt lärande i simning genom träning med avbrott till lek. Vi kommer träna med fokus på både bröstsim och ryggsim.

Målet med denna simskola är att vi ska ge barnen större erfarenhet och kunskaper till bröstbentag och armtag utan hjälpmedel. Vi kommer försöka ta simmärken som till exempel Silverfisken, Bronshajen, Vattenprovet (kravet för simkunnighet i grundskolan) med mera. För att ta Silverfisken krävs det att man kan simma 25 meter på djupt vatten. Förkunskapen ditt barn bör ha är grunder i simning (uppföljningsgruppen).

Boka plats

Boka din plats på simskolan i webbokningen

Splash visar bentag

Simskolan på Pepparrotsbadet tar hjälp av familjen pepparrots yngsta medlem Splash. Med mottot groda, glasstrut, pinne lär vi ut hur barnen ska visualisera bentaget.