Upptäck badet

Upplevelsedel

Stig in i Pepparrotsbadets upplevelsedel. Utforska någon av de två lagunerna. Kliv ner och slappna av i en infinitypool med behagliga champagnebubblor. I den runda bassängen som är omringad av palmer och växtlighet, kan du låta vattenströmmen göra jobbet och bara åka med.

Från upplevelsedelen ser du också konstverket Rainbow Symphony som har skapats av konstnären Josefine Lyche. Vill du känna en dos adrenalin är det självklara valet pepparrotsåket, en drygt 100 meter lång rutschkana där du far ner med singel- eller dubbelring innan du når landningsbassängen. För leksugna barn finns en speciell barnavdelning där det går att utforska vikingaskeppet, spana in runstenen och sig an skattjakten och leta rätt gå guldet.

Bassänger

Motionssim, tävlingar, simskola och rehab. På Pepparrotsbadet har vi har olika bassänger beroende på vad du behöver och vad du vill göra.

I hoppbassängen finns hopptornet. Där kan du hoppa ner i vattnet från tre och fem meter. Bredvid finns en trampolin för den som vill ha svikt i hoppet. Hoppbassängen är 3,8 meter djup. På andra sidan av bassängen finns en klättervägg där du med starka nypor kan klättra upp, med eller utan vattenfall.

På Pepparrotsbadet finns också en 25-metersbassäng. Totalt finns 8 banor. Vid tävlingar kan vändplattor monteras och det finns en rullbar läktare som rymmer 400 åskadare.

I ett annat rum finns rehabbassängen som är utrustad med en hiss från vilken rullstolsburna besökare kan ta sig ner i badet. På anläggningen finns två rullstolar för ändamålet. Bassängen har en höj- och sänkbar botten. Maxdjup är 2,1 meter.

Även en undervisningsbassäng med färgade lampor i vattnet finns på badet. Undervisningsbassängen är avsedd för undervisningsverksamhet. Men är tillgänglig för allmänheten på helger.

Simskola

Nu kan du anmäla dig till sommarens simskola på Pepparrotsbadet.

Boka din plats på simskolan i webbokningen.

Läs mer om simskolans verksamhet på kommunens webbplats.

Foto i upplevelsedelen på badet som visar upp poolområdet.

Vy över en av lagunerna på Pepparrotsbadet. Foto: Niklas Östberg

Vy över pooler och bassänger på Pepparrotsbadets uppelevelsedel.

Bild på upplevelsedelen i Pepparrotsbadet. Foto: Niklas Östberg

Foto som visar rehabbassängen på Pepparrotsbadet.

Bild på rehabbassängen. Foto: Per Groth